Wysłany: Pią Kwi 17, 2009 7:49 pm Wybieramy najlepszych miejskich radnych
GPI GOLDAP.INFO napisał/a:
Obecna rada miejska w Gołdapi sprawuje swoje rządy już ponad dwa lata. Czy radni spełnili w tym czasie złożone podczas kampanii obietnice wyborcze? Który z radnych najlepiej wypełnia swoje obowiązki i zasługuje na wybór na kolejną kadencję?
Zapraszam Państwa do wyrażenia swoich opinii o naszych włodarzach oraz głosowania w przygotowanej ankiecie. Będzie ona dostępna do 22 kwietnia do godz. 22. Każdy głosujący może oddać jeden głos.
wyjaśnienie:
W zamieszczonej wczoraj na forum ankiecie nie mogli głosować anonimowi użytkownicy, a jedynie zalogowani. Zauważyłem to dopiero dzisiaj po sygnałach od Państwa. Niestety, jak się okazało, skrypt forum nie pozwala na włączenie głosowania dla osób anonimowych. Uważam, że ograniczenie to mogłoby wypaczyć wyniki ankiety. Z tego też powodu postanowiłem ją usunąć i stworzyć nową. Przepraszam Państwa za zamieszanie i proszę o ponowne głosowanie w TEJ ankiecie .
Do czasu zamknięcia ankiety na forum zagłosowało 6 forumowiczów. 4 głosy otrzymał Marian Mioduszewski, po jednym Remigiusz Karpiński, Marek Kalinowski, Wojciech Hołdyński, Józef Wawrzyn i Zofia Syperek. Każdy z głosujących mógł oddać swój głos na maksymalnie 3 osoby. Ze względu na inne zasady głosowania wyniki z forum nie zostaną zsumowane z bieżącą ankietą.
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu napisania postu.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany
poglądów, bez podawania przyczyny.
czym zasłyną pan Pianka, że głosujecie na niego. czy tym, że podczas glosowania wstrzymuje się od głosu i np. mamy droższą wodę. I jeszcze jedno mamy głosować na kandydatów którzy są radnymi dwa lata, czy pan P... jest radnym dwa lata?. jeżeli się mylę to przepraszam.
Fajna zabawa. Wice lider rankingu Pan kierownik zbiornika przeznaczonego do pływania i radny w jednej osobie, głosuje na siebie! Dlatego jest tak wysoko. Niestety w wyborach już nie będzie to możliwe !
gość Gość
Wysłany: Czw Kwi 23, 2009 1:41 pm
"Każdy głosujący może oddać jeden głos" - to akurat nie wyszło, bowiem gdy tylko głosowałem, a potem zamykałem przeglądarkę, ponownie włączałem - i znów mogłem głosować. Dlatego uważam, że wyniki ankiety nie są miarodajne i chyba nie odzwierciedlają prawdziwego poparcia dla naszych radnych. pozdrawiam. marek.
Stąd pojawiło się pytanie, czy powtórzy ten wynik w realnych wyborach. Żadna bowiem ankieta internetowa nie jest miarodajna.
Ponowne głosowanie zablokować mogłem po IP albo poprzez cookie. Pierwsze rozwiązanie nie byłoby najlepsze, bo miejskie sieci mają często jedno zewnętrzne IP. Zdecydowałem się na drugi wariant, tym bardziej, że większość użytkowników stosuje domyślne ustawienia przeglądarek. A te nie pozwoliłyby na głosowania co 5 sekund. Ale są i tacy, co wiedzą jak kilkukrotnie głosować lub jak ominąć cookie. Tu można liczyć tylko na uczciwość.
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu napisania postu.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany
poglądów, bez podawania przyczyny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników Forum. Redakcja Forum nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi użytkowników. Jeżeli którykolwiek z postów na forum łamie regulamin, zgłoś to Redakcji Forum. Przypominamy, że osoby zamieszczające wypowiedzi sprzeczne z polskim prawem, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osoby zamieszczające wypowiedzi sprzeczne z regulaminem forum mogą otrzymać ostrzeżenia, w ostateczności skutkujące czasową blokadą lub usunięciem konta.
regulamin FORUM